Blog

"GPS praćenje osoba"

GPS praćenje osoba

GPS praćenje osoba, sigurno jedna od najosporavanijih grana u oblasti GPS tehnologije. Da li je potrebno? Da li narušava privatnost? Da li je humano? Samo su neka od pitanja oko kojih se decenijama vodi debata, i obe strane imaju jake argumenta ZA i PROTIV...

Statistički čak 60% osoba koje boluju od Alchajmerove bolesti barem jedanput zaluta, a u većini slučajeva se to dešava veoma često. Uz pomoć GPS tracking tehnologije imamo puno mogućnosti da pomognemo starijima i bolesnima, i da znatno skratimo "vreme pronalaženja".

Najveća noćna mora roditelja je scenario "da se dete izgubi", ovde GPS trackeri postaju veoma korisni, bez obzira da li koristite aplikaciju u telefonu deteta ili namenski GPS uredjaj sa "two way" kominukacijom, imaćete uvid u tačnu poziciju deteta, kretanje, i tako preduprediti mogućnost da se dete izgubi, kao i moguće probleme u ponašanju deteta (posebno u pubertetu).

Večita dilema "da li ovako povredjujemo nečiju privatnost", naravno sve to zavisi od načina na koji tehnologiju koristimo, a to već zavisi od nas samih. Sve se može upotrebiti i zloupotrebiti. Ako se GPS tehnologija koristi kao pomoć starijim, bolesnim osobama ili kao zaštita naših najmladjih onda to nikako nemože biti zloupotreba.

S SYSTEM PROTECTED DOODa li ste pronašli šta Vam je potrebno?

Ukoliko niste pronašli odgovor na to što Vas zanima, kontaktirajte nas.
Kontakt

Recent post


Arhiva